Tuesday, April 16, 2013

Aku "Diganggu" (kisah benar)

assalamualaikum..


bukan nk mencanang cte, bukan nk mengada adakan juga..
tapi ini semua kisah benar yang jadi kat aku ketika aku di kolej sri menanti 3, uitm kuala pilah..
terus kepada point sebenanr, aku telah diganggu sebanyak dua kali dgn makhluk yg sama.

hanya Allah je yg tahu perasaan aku masa tu..
terkejut.. terperanjat dan rasa nk lempang je bende tu pun ade gak -.-
*ok itu sgt bajet ye ekyn*

bende nie terjadi sebanyak dua kali..
ye, dua kali jee..

kisah 1..

pada suatu lewat petang, ye lewat petang dah nk dekat2 maghrib tu..
aku dah siap2 nak mandi. tbe2 ade org kt bilik air..
*yg tu betul2 org*
aku pon tggu la kt katil aku..
lame pulak haih org tu mandi.. aku mcm ngntk lakk maghrib2 tu..
aku pon baring lah dgn selesa nya sambil rambut aku jatuhkan ke bawah..
sambil aku baring,rambut ke bawah, telinga disumbat mp3 lagu jiwang nk mampuih
sambil memandang kipas berputar dgn kelajuan 5..
tbe2 rambut aku seakan ditarik..
seperti ada yang bermain2..

dgr kisah 2 dulu sbb ade kaitan dgn kisah 1
......................................................................................................................

ok, kisah 2..

bende nie pulak jadi masa aku tgh tido ptg..
haha..tu la tido ptg je kje..
ok, masa tu bru habis kelas.. aku pon menggunakan masa yg ada dgn sebaik nya..
tido adalah hobi waktu lapang.. -.-
lepas aku dah lena.. dlm beberapa jam kot..
aku tbe2 terjaga sebab aku leh rasa ade bende kt atas badan aku..
aku tdo mmg slalu pakai selimut..
comforter busyuk aku [tp wangi tau -.-]
xkire lah tdo siang ke mlm ke, tghari ke..panas terik ke..haaha
*aku ni pelik ke?*

so, aku yg xtdo mati nie pon leh sedar ade bende 'berjalan' ats badan aku..
xberat.. ringan jee..
aku pon bukak la mate dgn mamai nye..
maybe half je kot aku bukak..
(*_*)

then aku terkejut gler ble tgk ade KUCING ats badan aku.
dye blh catwalk dgn senang lenang nye..
dye hengat bdn aku nie pentas peragaan ke hape?? ceit..
xgune nye kucing.. =..=

haa.. yg kisah 1 td tu pon kucing la yg dok main ngn rambut aku..
bleh dye cakar2, gigit2 rambut aku..
sedap sgt ke???

tp yg penting kucing tu sgt lah comel..huhu..
belang itam..alahai, xsampai hati nk marah..
so, aku just angkat then bawak dye keluar then tutup pintu..

sambung tdoq..ahahaha.

ok.. seram x cte aku? xseram?? xpelah.. aku akan cuba lg..
kbai


XOXO.EY.PUBLISH

Sunday, April 14, 2013

Penghabisan Sem 4

Assalamualaikum..

Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
In the name of Allah, most Gracious, most Compassionate

video tentang sem 4.. sedikit cuma.. dr fon BB ainaa..
so quality mmg 'terbaekk' -.-
video

alhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi..
yeayyy sem 4 yg memenatkan + menyeronokkan dan habiss..
sedih dan gembira..
sedih sebab nk tggl kawan2 selama 2 bulan cuti sem :(
gembira sebab sem dpm merupakan sem akhir di UiTM negeri sembilan nie :)

sem nie tahap ganas nye level medium sbb sem dpn lg ganas..
sem nie sgt bnyk lab nye.. lab report xputus2 ade jeee..

gamba yang bakal aku tunjukkan nie adalah hasil drpd mencuri masa ketika dlm lab..

jgn terkeliru dgn kulinari course dan food tech.. soooooooo different ok!
we learn how to preserve the food, not cook the food.
we learn what the nutrition in food not decorate the food.





































hehe.. itu sahaja untuk kali ini..
sy sayang kawan2 saya..
muahhh.. ilap uolllsss

ada jodoh jumpe lg sem dpn.. :)

alhamdulillah untuk sahabat, teman dan sem 4 yg berjaya ini..

Sunday, April 7, 2013

penyesalan

assalamualaikum..

menyesal.bukan jalan, bukan pilihan, bukan cara..
mengenang pada yang lepas. umpama mencari hari yg berlalu.
mustahil, tak mungkin dan bodoh jawapannya.
kepala otak yang berakal perlu diguna bukan di biar menjadi pemberat kepala.
menyesal sementara menyedarkan tetapi tidak perlu dilayan.
menyesal itu manja, makin di pikir, makin menyusahkan.
pilihan masih ada. waras kepala penentunya.




Monday, April 1, 2013

Real Food Tech. (Food Hygiene)

assalamualaikum..

hye, selamat petang.. bertemu kembali... *bajet2 pengacara lak, sepak nk?*
nk sambung cerita pasal my lovey dovey course, food technologies..
haritu ckp pasal food chemistry an? dlm entry nie.. KLIK SINI
harini ckp pasal food hygiene and legislation..
course nie suppose to be medium level of difficulties because the code was FST200..
what? you don't get it?

let me explain..
the level of every course are depend on the code that had been used..
the more the number, the more the hardest..
hypothesis accepted..

example: code course for food chemistry was FST261 and for food hygiene was FST200, so food chemistry more difficult than food hygiene..

according to my course , the highest code for the course has the highest the credit hour..
hypothesis also accepted..haha

*susah klu org bercita-cita nk jd lecturer ni berckp..haha*

whatever lah, bg aku sume susah.. hahahaha
haaaaa..b4 lupe... harini lg 100 hari nk pose puase !!!
yeayyy... ganti puase dah?

xsabr menunggu ramadhan (u_u)

eh, meleret.....

food hygiene..food hygiene..

this is what I learn ...















thats all.. assalamualaikum.. :)